Menu Close

Ημερίδα Ενημέρωσης για τη Ρομποτική στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκουτσίου

Ημερίδα Ενημέρωσης στον τομέα της Ρομποτικής διοργανώθηκε στο 1ο  Γυμνάσιο Χαλκουτσίου από το ΚΠΩ (Κέντρο Πληροφορικής Ωρωπού) και με πρωτοβουλία της καθηγήτριας κας Δήμητρας Θωμοπούλου, τη Δευτέρα 23 Μάϊου 2022.

Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου, μέσα σε δύο άκρως επιμορφωτικές ώρες, έλαβαν μέρος σε μια διαδραστική παρουσίαση για την STEM και Εκπαιδευτική Ρομποτική, που πραγματοποιήθηκε από τον κύριο Κώστα Αρπατζάνη, ο οποίος κατέχει πολυετή εμπειρία στον τομέα του Προγραμματισμού και της Ρομποτικής. Οι συμμετέχοντες, μέσα από εικόνες και έναν εποικοδομητικό διάλογο, κατανόησαν την έννοια του «τι είναι ρομπότ και ρομποτική» και ήρθαν σε επαφή με τον εξοπλισμό δημιουργίας κατασκευών αυτοματισμών.

Επίσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση  του συνεργάτη του ΚΠΩ, “Robotica.gr” και των διακρίσεων που κατέχει τα τελευταία χρόνια σε Πανελλήνιο αλλά και Παγκόσμιο επίπεδο. Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν εργασίες των μαθητών του ΚΠΩ,  για τις οποίες εξέφρασαν ιδιαίτερα τον ενθουσιασμό τους.

Η γνωριμία με έναν ιδιωτικό φορέα, ο οποίος κατέχει υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας στο συγκεκριμένο τομέα, ήταν μια αξιόλογη πρωτοβουλία και ευχάριστη κίνηση από πλευράς της κας Θωμοπούλου, καθώς δόθηκε στους μαθητές του τόπου μας η δυνατότητα να  αποκτήσουν γνώσεις σε επίπεδο ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ευελπιστούμε να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό και άλλα σχολεία γιατί μόνο εκπαιδευτικό όφελος μπορεί να υπάρξει από τέτοιου είδους συνεργασίες.

Οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΩ (Κέντρο Πληροφορικής Ωρωπού), ιδιαίτερα από τη θέση τους ως γονείς, ευχαριστούν θερμά την κα Θωμοπούλου για την ευκαιρία που έδωσε στα παιδιά να ανοίξουν τους ορίζοντες τους και να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις πέραν της διδακτικής ύλης του σχολείου.